PEL DESEMBRE TREMOLA EL VENT I L'HOME MÉS VALENT.

divendres, 13 de gener del 2012

NO A LES RETALLADES EN ELS SERVEIS PÚBLICS

El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades (publicat el dia 10), que suposa una nova agressió al personal de l'ensenyament i de tot el sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra Comunitat ha realitzat una retallada d’aquest abast, per la qual cosa només ens queda contestar de forma contundent i conjunta a aquesta nova agressió.
Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors, de les professores i professors. Ens oposem frontalment a totes eixes mesures. Aquestes mesures no crearan més ocupació ni serviran per fer-nos eixir de la crisi econòmica, tot el contrari: reduirà el consum, les prestacions socials (beques, ajudes...) i els serveis públics.
Aquestes mesures se sumen a altres que ja està aplicant la Conselleria d’Educació des del curs passat: reducció de la plantilla dels centres; l'acomiadament d'una bona part del professorat interí; l'augment de les ràtios; la desaparició de programes de educatius, de les activitats de suport o dels desdoblaments...; l'augment de la càrrega de treball del professorat; la disminució de les despeses de funcionament dels centres... És a dir, estem  assistint a un deteriorament del sistema educatiu públic i de les condicions laborals del personal que hi treballa. I mentrestant, es fomenten noves mesures que potencien la privatització de l’ensenyament com la cessió de sòl públic per a la construcció de centres concertats.
Tot açò ens porta a considerar necessària una resposta dura i contundent de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, per tant:
1.- Aprovarem en el claustre el manifest de la campanya de rebuig a les mesures de Conselleria.
2.- Renunciem temporal i voluntàriament a la participació en accions formatives convocades per la Conselleria d’Educació.
3.- Suspensió temporal de la participació en tot tipus de plans i programes experimentals o d’innovació.
4.- Renúncia del professorat interí a la participació en qualsevol funció o activitat complementària no docent : excursions, eixides, festes.
5.- Penjarem a les portes del centre un cartell amb la quantitat que deu la Conselleria d’Educació i les conseqüències que això comporta i una pancarta amb el lema de la mobilització: “No a les retallades als serveis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”
6.- Renunciem temporalment a la participació en qualsevol convocatòria de pla, programa, concurs, premi, etc.
7.- Renúncia temporal a participar en la xarxa de qualitat de la Conselleria d’Educació.
8.- Renúncia  i  devolució de premsa i revistes lliurats directament per la conselleria als centres.
9.- Renúncia a participar en qualsevol convocatòria de Conselleria per a informar i/o formar els centres en qualsevol aspecte.
Esperem el vostre suport per solucionar un problema que es també el vostre i dels vostres fills i filles.
EL CLAUSTRE